Best gelezen berichten

Wat kost een goede coach? Tarieven

In de markt zie je prijzen voor coachgesprekken flink variëren. Sommigen vragen 60 euro voor een gesprek van 1 uur en anderen 400 euro voor een gesprek van anderhalf uur. En ook het aantal gesprekken, en dus de totaalprijs, verschilt nogal per coach.

De waarde van coaching
Of de prijs ‘klopt’, hangt ten eerste af van welk resultaat er tegenover staat en hoeveel dat waard is – voor jezelf en de organisatie. Soms is dat in geld om te zetten. Als loopbaancoaching ervoor zorgt dat je 1 maand sneller de baan vindt die bij jou past, waarmee je netto 2.500 euro per maand verdient, is dat dan 2.500 euro waard? En wat is een goede nachtrust, een voldaan werkgevoel, een voorkomen conflict, effectiever leidinggeven aan een team, beter communiceren waard? Het antwoord is deels persoonlijk, deels afhankelijk van functie(niveau) en verantwoordelijkheden. Een salesmanager die na coaching effectiever aanstuurt en met meer energie en motivatie zijn werk doet, levert een organisatie misschien wel duizenden euro’s per maand extra op.

Prijs-kwaliteit verhouding
En als de verwachte resultaten van coaching genoeg geld waard zijn, waarom zou je die dan voor 400 euro per gesprek inkopen, als er ook 60 euro coaches zijn? De vraag is of je inderdaad hetzelfde krijgt. Natuurlijk zijn er prijsverschillen die niet vanuit kwaliteitsverschillen zijn te verklaren, maar voor een groot deel betekent een prijsverschil, waarschijnlijk ook een verschil in resultaat van de coaching. En wel om de simpele reden dat coaching een zeer persoonlijke dienst is. Nieuwe coachklanten komen vrijwel altijd via-via bij een coach. Een coach die Te hoge prijzen vraagt, zal nauwelijks doorverwijzingen krijgen en geen rendabele praktijk hebben. Een goede coach die te lage prijzen vraagt bestaat misschien ook, maar juist in het coachvak is die interessant. Wat zegt het over een coach als die minder vraagt dan hij waard is?

Rendabele praktijk? Wilt u een slecht rondkomende of parttime coach?
Met welk tarief kan je als coach een rendabele praktijk hebben? Stel dat iemand 22 werkdagen per maand heeft en op elke werkdag 6 gesprekken kan voeren voor 60 euro, dan levert dit 7.920 euro op. In de praktijk zijn er vele andere zaken, waardoor er geen 22, maar 18 werkdagen per maand zijn. Zitten we op 6.500 euro. Bovendien lukt het in de praktijk vrijwel nooit om agenda’s met klanten zo af te stemmen dat je elke dag 6 gesprekken hebt. Gemiddeld 4 gesprekken op 1 dag ingepland krijgen is realistischer. Komen we op 4.320 euro. En 4 gesprekken ongeveer 4 dagen in de week is 16 gesprekken per week. Je kunt je als klant afvragen of je dan nog echt persoonlijk begeleid wordt, of je dan nog goede, persoonlijke coaching krijgt. 4.300 is nog wel een mooi inkomen in Nederland. Maar laten we daar voor de duidelijkheid nog wel even 40% van afhalen en 2.600 netto van maken, gezien inkomstenbelasting, verzekeringen, pensioen etc. Hoog opgeleide mensen met 5 jaar werkervaring verdienen in Nederland al snel 3.000 euro netto, maar vooruit. In dit scenario heb je voor 60 euro per gesprek dus een fulltime coach die ongeveer 16 gesprekken per week voert, lekker persoonlijk.

Maar deze coach-‘fabriek’ zal je in de praktijk niet snel ontmoeten. Want eigenlijk is het grootste probleem van die 16 gesprekken per week niet eens dat je nauwelijks meer weet wie er voor je zit, maar dat dit ongeveer 2 nieuwe klanten per week vraagt (uitgaande van 8 gesprekken per klant). En dat is vrijwel onhaalbaar zonder ook marketing of netwerktijd. Acht coachgesprekken per week, is al heel veel. Daarmee komt het inkomen van onze 60 euro coach op 1.300 per maand…

Dan is al helemaal de vraag of deze coach nog tijd en geld heeft voor professionalisering? Intervisie, een coachopleiding, vakliteratuur? Coachen is een erg solo beroep: juist vakgenoten en opleiders maken je sterker in je aanpak. En natuurlijk vakantietijd, want het lijkt me voor de klant niet goed om een opgebrande coach te hebben. Het wordt nu duidelijk dat 60 euro-coach daar niet fulltime van rond kan komen.

“You think a professional is expensive? Wait until you hire an amateur.”

Toch kom je dit tarief tegen, omdat mensen er niet van hoeven rond te komen: parttime coaches. Zij doen coaching naast hun loondienstverband, of hun andere activiteiten als interimmanager, adviseur, of hebben een partner die kostwinner is, etc. Je mag je als klant dan afvragen of die coach de benodigde vlieguren maakt om zijn vaardigheden te onderhouden, dan wel of andere coaches met hogere tarieven hier niet meer gelegenheid voor hebben. Gechargeerd gezegd: het is de zondagsvoetballer versus de profvoetballer die ervan moet leven.

Met een tarief vanaf 200 euro per gesprek en 8 gesprekken per week komen we uit op ca. 4.320 euro netto. Trekken we daar nog 15% vanaf voor vakantie en opleidingstijd, dan is het 3.672 netto. Dat is vergelijkbaar met andere hoog opgeleiden met 10 jaar werkervaring of meer. En dat haal je natuurlijk alleen als je elke week 1 nieuwe klant krijgt voor dit tarief en niet aan gratis intakes doet…

Lees meer over de coach die dit blog schreef